top of page
2020-09-07-023847171_edited_edited.jpg

Rots en ijs I

Wildhorn, 3248 m

ab1417_9fff874394f943ad90eec9a90d8d7178_

Weg van de bewoonde wereld. Vier dagen actief bezig zijn in de prachtige natuur en genieten van de overweldigende flora en fauna die het Berner Oberland te bieden heeft. Gemiddeld zijn we elke dag zo’n 6 uur onderweg. Overnachten doen we in prachtig gelegen S.A.C. berghutten waar de waard een eenvoudig, maar voedzaam diner serveert. Als kers op de taart betreden we de gletsjer en proberen we de top van de Wildhorn te bereiken. We voelen ons een echte alpinist ! Wilt u langer van dit prachtige avontuur genieten, verleng dan het verblijf met de 4-daagse huttentocht ‘Rots en ijs Wildstrubel’.

 

PROGRAMMA


Dag 1: 

We ontmoeten elkaar bij het dalstation van de Betelberg in het Zwitserse bergdorp Lenk im Simmental. Na een kennismaking en een laatste materiaalcheck stappen we in de gondel. Zo worden de eerste hoogtemeters gemakkelijk overwonnen. Boven bij het bergstation begint de wandeling. Deze is vandaag relatief eenvoudig en duurt zo’n 4 uur. Onderweg wordt er regelmatig gepauzeerd. Kunt u energie bijtanken en ik praat u bij over al het moois dat de bergen hier te bieden hebben. De eindbestemming van deze dag is de Geltenhütte (2.002 meter). Deze berghut ligt omringd door watervallen aan de voet van de Wildhorn.


Dag 2: 

Vandaag gaan we het echte hooggebergte in. Met de oversteek van de Ärpelistock overschrijden we zelfs de grens van de 3.000 meter. Boven op deze pas hebben we met mooi weer een fantastisch uitzicht op de Mont Blanc. Eenmaal op Franstalig grondgebied neemt de kans op het spotten van steenbokken toe. Na ongeveer 5 a 6 uur bereiken we op 2.508 meter de eindbestemming van vandaag. De enigszins futuristisch aandoende Cabane des Audannes ligt in soort van maanlandschap met uitzicht op een azuurblauw bergmeer.


Dag 3:  

Vroeg uit de veren. Vandaag beleven we zowel letterlijk als  figuurlijk het hoogtepunt van onze 4-daagse reis.  De eerste 2 uur stijgen we in een steeds moeilijker wordend terrein. Indien de behoefte er is, kunt u hier bij mij ‘gezekerd’ aan het touw. Op een hoogte van zo’n 2.800 meter bereiken we de gletsjer. Hier binden we de stijgijzers onder, pakken onze pikkel uit de     rugzak en gaan we allemaal in het touw. De gletsjerspleten ontwijkend, zoeken we ons een weg naar de top van de Wildhorn (3.246 meter). Eenmaal boven genieten we van de prachtige vergezichten. Na het nemen van de topfoto’s bij het kruis dalen we vervolgens af naar ons laatste overnachtingsadres, de Wildhornhütte op 2.305 meter. Hier wacht ons een welverdiende maaltijd.


Dag 4: 

Alweer de laatste dag. Vandaag dalen we af naar de bewoonde wereld. Onderweg passeren we de schitterend gelegen Iffigensee. Na een laatste korte klim komt onze eindbestemming, Cafe-Restaurant Iffigenalp, al snel in het zicht. Eenmaal onder de boomgrens is het nog maar een klein half uurtje tot aan het lonkende terras van de Iffigenalp. Vanaf hier heeft u de keuze. Terug met de bus of via mooie wandelroute van circa 2 uur terug naar Lenk im Simmental. Heeft u dan nog niet genoeg van al dit moois, verleng dan, na een nachtje uitrusten in het Lenk, uw reis met Rots en IJs Wildstrubel.

IS INCLUSIEF:
  • begeleiding Nederlandstalige gids en Zwiterse gediplomeerde gids

  • overnachtingen in Chalet Thuus obv half pension

  • huur materialen (stijgijzers, klimgordel, karabijnen, pikkel, touw)

  • vervoer met gondelbaan en bus

 

GESCHIKT VOOR:

Iedereen die van avontuur houdt, zowel voor jong en oud met een normale conditie en kinderen vanaf 14 jaar.

 

MINIMUM/MAXIMUM DEELNAME:

Vertrek bij minimaal 4 personen, groepen maximaal 12 personen.

VANAF €449 - 4 DAGEN

bottom of page