top of page
Scenic Mountain Biking

Rots en ijs II

Wildstrubel, 3248 m

ab1417_9fff874394f943ad90eec9a90d8d7178_

Weg van de bewoonde wereld. Vier dagen actief bezig zijn in de prachtige natuur en genieten van de overweldigende flora en fauna die het Berner Oberland te bieden heeft. Gemiddeld zijn we elke dag zo’n 5 tot 6 uur onderweg. Overnachten doen we in prachtig gelegen S.A.C. berghutten, waar de waard een eenvoudig, maar voedzame maaltijd serveert. Als kers op de taart betreden we de gletsjer en proberen we de top van de Wildstrubel te bereiken. We voelen ons een echte Alpinist ! Wilt u langer van dit prachtige avontuur genieten, verleng dan uw verblijf met de 4-daagse huttentocht ‘Rots  en IJs Wildhorn’.

PROGRAMMA

Dag 1 

We ontmoeten elkaar bij het dalstation van de ‘Metsch Stand-Xpress’ in het Zwitserse bergdorp Lenk im Simmental. Na een kennismaking en een laatste materiaalcheck stappen we in de gondel. Zo worden de eerste hoogtemeters gemakkelijk overwonnen. Als we boven zijn gaat het avontuur vrijwel direct beginnen. Voor ons zien we de ‘Lowa-Aeugi-trail’. Het is bijna niet te geloven dat we ons in deze steile rotswand een weg omhoog gaan zoeken. Eenmaal op de route merken we dat deze overal goed met kettingen gezekerd is en dat de steilste passages met een trap overbrugd worden. Mocht u het dan toch te spannend vinden, dan ben ik altijd in de buurt.  Na het bereiken van de top de Ammertenspitz (2.613 meter) dalen we over gemoedelijke wandelpaden af naar de Engstligenalp. Op dit prachtige bergplateau worden we welkom geheten door honderden koeien en overnachten we in Berghotel Engstligenalp.


Dag 2

Na een stevig ontbijt maken we ons op voor de volgende wandeling. Vandaag staat de Chindbetti-pas en de Rote Totz lücke op het programma. Onderweg kunnen we de eerste gletsjerervaringen op doen en is de kans zeer groot dat we enkele steenbokken tegen het lijf lopen. Ook zouden we in deze omgeving de Edelweiss kunnen spotten. Boven op de Rote Totz lücke krijgen we zicht op de 4.000’ers van de Alpenhoofdketting in Wallis. Vanaf hier is het niet ver meer naar onze eindbestemming van deze dag, de in een overweldigend landschap gelegen Lämmerenhütte.

                                  
Dag 3

Vroeg uit de veren is. Vandaag beleven we zowel letterlijk als  figuurlijk het hoogtepunt van onze 4-daagse reis. Het eerste gedeelte van de route gaat over gebaande wegen en onder begeleiding van ontelbare ‘Steinmänchen’. Op een hoogte van zo’n 2.800 meter bereiken we de gletsjer. Hier binden we de stijgijzers onder, pakken onze pikkel uit de rugzak en gaan we allemaal in het touw. De gletsjerspleten ontwijkend, zoeken we ons een weg naar de top van de Wildstrübel (3.244 meter). Eenmaal boven nemen we, afhankelijk van het weer, even de tijd om te genieten van de prachtige vergezichten. Na het nemen van de topfoto’s bij het kruis dalen we vervolgens af naar ons laatste overnachtingsadres, een zelfverzorgingshut aan het bergmeer de Fluhsee (2.045 meter). Hier zal ik op het houtvuur een maaltijd voor u bereiden.


Dag 4

Alweer de laatste dag. Over een steil pad dalen we af richting de ‘Siebenbrunnen’. Hier maken we een korte pauze en hebben we de mogelijkheid om op het terras van het restaurant een natje en een droogje te nuttigen. De route wordt vervolgd met een afdaling langs de met geweld naar beneden stortende “Simmenfall’. Eenmaal terug in de bewoonde wereld wandelen we nog een kleine 2 kilometer tot aan onze startplaats van 4 dagen geleden, het dalstation van de Metsch Stand-Xpress.

 

IS INCLUSIEF:
  • begeleiding Nederlandstalige gids en Zwitserse gediplomeerde gids

  • overnachtingen in (SAC) berghutten obv half pension

  • huur materialen (stijgijzers, klimgordel, karabijnen, pikkel, touw)

  • vervoer met gondelbaan en bus

 

GESCHIKT VOOR:

Iedereen die van avontuur houdt, zowel voor jong en oud met een normale conditie en kinderen vanaf 14 jaar.

 

MINIMUM/MAXIMUM DEELNAME:

Vertrek bij minimaal 4 personen, groepen maximaal 12 personen.

VANAF €449 - 4 DAGEN

bottom of page