top of page
Guy Skiën

Wintersport anders

Berner Oberland

ab1417_9fff874394f943ad90eec9a90d8d7178_

De winter in al haar pracht beleven. Ver weg van drukke pistes en après-ski trekken we het eerste spoor door metersdikke poedersneeuw. In een verkorte lawinecursus bent wordt u klaargestoomd om het hooggebergte in te trekken. De eerste etappe heeft als eindbestemming de S.A.C. Wildhornhütte op ruim 2.300 meter. De volgende dag staat de top van de 3.244 meter hoge Wildhorn op het programma. Vanaf dit hoogste punt in de regio hebben we een overweldigend uitzicht op de Mont-Blanc en de Walliser Alpen.

PROGRAMMA

Dag 1
Aankomst en kennismaking  in het Zwitserse bergdorp Lenk im Simmental.

Dag 2
Tijdens een 4 tot 5 uur durende winterwandeling maken we kennis met de materialen en krijgt u een lawinecursus.

Dag 3
Deze dag trekken we het hooggebergte in voor het echte werk. Afhankelijk van de sneeuwcondities wordt vertrokken bij de Iffig-waterval of op de Iffigenalp. De wandeling van vandaag duurt circa 5 uur. Nadat we de Iffigensee zijn overgestoken, komt snel genoeg de eindbestemming van deze dag, de Wildhornhütte, in het zicht. Hier overnachten we en serveert de waard ons een eenvoudige voedzame maaltijd.

Dag 4
Vandaag is het vroeg uit de veren. De beklimming van de Wildhorn staat op het programma. Gelukkig hoeven we voor de 2e etappe niet alle onze spullen mee te nemen. We komen immers vanavond weer op dezelfde plek terug. Direct na de hut loopt onze route weer verder bergopwaarts. Hoewel deze niet zichtbaar zal zijn, stappen we op een hoogte van zo’n 2.800 meter op de gletsjer. Na enkele moeilijkere, maar door iedereen te nemen, passages komt spoedig de top in zicht. Eenmaal boven genieten we van een fantastisch uitzicht. Om weer terug te komen bij de Wildhornhütte zullen we vandaag circa 6 uur onderweg zijn.

Dag 5
Na onze tweede overnachting dalen we verder af, terug naar de bewoonde wereld. Eenmaal terug in het dal is er ruimschoots de tijd om onder het genot van een BBQ al onze ervaringen met elkaar te delen. Het was een reis die u niet snel zal vergeten.

Dag 6
Na een laatste ontbijt begint de reis terug naar huis. Mocht u nog niet genoeg hebben van al het moois, dan is het mogelijk om uw verblijf met één of enkele dagen te verlengen.

 

IS INCLUSIEF:
  • Begeleiding Nederlandstalige gids en Zwitserse gediplomeerde gids      

  • Overnachtingen in Lenk en S.A.C.-hut op basis van half pension

  • Huur materialen(lawinepieper, lawinesonde, lawineschep, sneeuwschoenen, klimgordels, klimtouw en karabijnen)

 

GESCHIKT VOOR:

Iedereen die van avontuur houdt, zowel voor jong en oud met een normale conditie en kinderen vanaf 14 jaar.

 

MINIMUM/MAXIMUM DEELNAME:

Vertrek bij minimaal 4 personen, groepen maximaal 12 personen.

VANAF €489 - 6 DAGEN

bottom of page